innpatunet

Om oss

Stall Stølan ligger i Tingvoll Kommune på nordmøre i Møre og Romsdal, ca 1 time fra Molde og Kristiansund, 2 timer fra Oppdal. Vi holder til på Tørrlenda som ligger 5 min(ca 3 km) fra Tingvoll Sentrum, hvor vi har bygd opp et flott stall/hesteanlegg.

Driver er Line Nord Stølan som har mange års erfaring samt utdanning innen hest/ridning (konkurranse), instruksjon, hovslagerfaget, inn på tunet m.m.

Idag eier vi ca 35 islandshester; skolehester, konkurransehester, avlshopper og unghester. Vi har et flott annlegg med dressurbane, to rundpddocker og ovalbane godkjent for gangartskonkurranser. Stall med 12 stallplasser og et stort foringshus med 35 spiseplasser for hesteflokken.

På Stall Stølan skjer det mye spennende hele tiden. Vi arrangerer rideleir hele sommerferien og i høstferie, vinterferie og påskeferie. Så vi har mange hesteglade innom hvert år for mye hestegøy.
Annenhver helg i høst-/vinterhalvåret tilbyr vi aktivitetshelg i samarbeid med flere kommuner. Der får deltageren være med på aktiviteter knyttet til gården og driften i tillegg til mange andre morsomme aktiviter. I ukedagene har vi inn på tunet for elever som trenger en praktisk skoledag. Her knytter vi praktisk læring opp i mot teoretisk læring. Stall Stølans motto er «Rom for alle, blikk for den enkelte.»
To dager i uken fra oktober til juni har vi rideskole fra alderen seks og oppover. Her får de lære seg om hestestell, hestehåndtering og ridning på trygge rolige hester. Vi arrangerer også kurs knyttet til hest og det er også mulig å bestille ridetimer utenom leir og rideskole.

I 2010 vant Stall Stølan bygdeutviklingsprisen for sin innsats, investering og arbeid. Dette var en stor ære og noe som aldri blir glemt!

Vi avler også topp islandshester og stallens første bedømte hest gikk rett i førstepremie, og flere vil det bli. Vi trener hestene våre selv og noen av de er tilsalgs, alt fra familiehester til topp avl eller konkurransehester.

Vi er også aktive på konurransebanen og har tatt med oss noen fine plasseringer hjem gjennom årene.

Mariell, Thea, og Tonje  er Stall Stølans dyktige medarbeidere. Les mer om dem ved å klikke på navnet deres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *