Frida og Berglija på ridetime

10.01.15 Frida og toppidrett

Frida har skrevet et flott innlegg om sitt toppidrettsidrettsår med hest!  

Toppidrett Tingvoll VGS
Frida Bergheim

Jeg valgte å søke meg inn på toppidrett gangartsridning for å få en større mulighet til å nå lengre innen gangartsriding, dette var noe jeg hadde tenkt på lenge og jeg endte opp på Tingvoll VGS da dette var den nærmeste skolen med dette tilbudet.
Etter å ha gått på denne skolen i to måneder angrer jeg ikke på valget mitt, det er en super skole og opplegget vi har fått til med hest har fungert bra. Jeg har en inkludert ridetime i uken av skolen og 6 timer hver uke til hest.

Selvfølgelig hadde mer undervisning av instruktør vært bedre. Ridning er en krevende sport og uten mye hjelp og veiledning er dette en sport som det er nesten umulig å komme langt i. Og gjøre mesteparten av arbeidet selv er veldig vanskelig og mer undervisning hadde virkelig gjort en forskjell, det er jo det andre toppidrettselever får. Spesielt når Tingvoll VGS har en så god trener lett tilgjengelig synes jeg de burde utnyttet det mer får å få sine toppidrett gangartsridings elver bedre.

En gang i uken trener jeg for Line Stølan, som også var en stor del om hvorfor jeg flyttet til Tingvoll. Vi trener nå opp mot konkurranse sesongen 2015. På treningene fokuserer vi på løsninger på problemer, øver på det vi synes er vanskelig og finpusser på det som allerede sitter ganske bra. Disse treningene betyr veldig mye, og hver trening lærer vi noe nytt. De få ukene vi har trent for Line Stølan har jeg og Berglilja utviklet oss mye.

Berglilja Fra Tingvoll er islandshesten min, hun er en 18 år gammel hoppe som vi i fjor begynte å trene. Tidligere har hun vært avlshoppe nesten hele livet sitt og har satt til verden mange fine føll, men nå er hun en fulltids ride-hest. Hun er veldig positiv til trening og har tatt den store livstils forandringen veldig bra. I det året jeg har ridd henne har jeg fått fram traven og en ganske god høyregalopp, i tillegg til at jeg har forbedret tølten og masse mer. Dette har jeg klart med god hjelp fra Line og andre trenere. I januar skal vi starte vårt første stevne sammen, som vi gleder oss veldig til.

Ambisjonene mine for konkurranse sesongen er å ha en fin hest og oppnå gode resultater. Slå mine egne rekorder og komme meg igjennom sesongen fornøyd.
Ellers handler målene mine for ridningen mye om hesten min og min egen ridning. Mange av målene jeg skrev ned i august er jeg på god vei til nå. Berglilja har hatt en fantastisk læringskurve den siste tiden. Hele neste halvår blir fylt opp med hard trening og masse stevner, så jeg håper Berglilja forsetter å lære og være den alltid så positive hesten hun er.

Uten å ha gått toppidrett på Tingvoll VGS har det å hatt hest vært veldig økonomisk krevende og skolen hadde tatt mye tid. Det å konkurrert og trent seriøst hadde blitt vanskelig. Derfor er jeg glad for at jeg går toppidrett og skolen betaler en ridetime i uka og er fleksibel med timene jeg får til å drive med det jeg liker aller best. Jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg søkte meg inn på Tingvoll VGS, som sagt er det en flott skole med gode lærere og et flott skolemiljø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *