IMG_8855_edited_saltilapssing

07.10.14 Saltilpassing

Idag startet dagen med saltilpassing her hos oss. Kari Anne Strømmen og Nina Mollestrand fra Norsk salsenter har lang erfaring og utdanning innen dette så her får vi ekspert hjelp!Av våre hester fikk Nupur, Stigandi og Hvönn en sjekk på sine gamle saler og så fikk vi teste noen nye. Det kom også tilreisende som har kjøpt saler tidligere med Norsk Salsenter. De skulle ha en sjekk av salen for å se om den fortsatt ligger bra eller om det skulle gjøres justeringer, siden en hest alltid vil forandre seg litt i forhold til hold og muskelmasse.Noen hadde på forhånd også sendt inn bilder av hesten og seg selv for å få tilpasset ny sal som Norsk Salsenter har med seg oppover. De har med seg oppimot hundre saler for at man skal finne rette salen etter målene som er sendt inn av de forskjellige hestene. Så i dag var det flere som fikk med seg ny sal hjem. Det har vert en super dag med flotte hester og vellykkede saltilpassninger!

saltilpassingcollagetir

Norsk Salsenter kommer tilbake til våren så om det er noen som har lyst å få sjekket sin sal eller ønsker ny anbefaler vi dette på det sterkeste!
Vi synest det er et veldig spennende og viktig tema så vi kommer til å lage et innlegg om sal og saltilpassing ved en senere anledning.

Rieleir og saltilpassing

Hestegjengen har fått tatt del de også og fikk en liten innføring i hestens rygg, salens plassering og hvorfor der er viktig med rett sal på hesten. Ellers har noen vert på langtur, andre har ridd på ovalbanen og så har hele gjengen fått trent balansen sin ved balanselek på hest uten sal og tøyler. Veldig positiv og lærevillig gjeng med godt humør, så her koser vi oss helmaks!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *