31_27

Rideleir uke 31 og aktivitetsuke

Rideleir uke 31

Sommeren er godt igang, og vi har nå startet en ny leir denne uka. Vi var så heldige å ha 16 hesteglade deltakere. Femten jenter og en gutt kom hit til oss. Denne ukas gjeng ble veldig fort venner og stemningen mellom deltakerne gjennom hele uka var helt super.

Vi jobbet masse med hvordan vi skal være rundt hester fra både bakken og ryggen. Vi hadde fokus på at vi skulle være rolige rundt hestene og ha innestemme, selv om vi var ute. Vi skulle ha «gåfoter» rundt området med hestene.
Vi hadde mye teori om hvor viktig det er å børste hesten skikkelig både før og etter man har ridd, så hestene var skinnende rene hele denne uka!
Det å sale på hesten er ikke alltid like lett å lære seg men under denne leiren ble dette nøye gjennomgått hverdag, så tilslutt ble det riktig påsaling hos alle.
Gjengen fikk også et innblikk i stallarbeid, og hvor mye arbeid det er med hest. Vi møkket bokser og utepadocker. Kostet stallen og leskuret. Raket tunet og fylte forsekker.
På hesteryggen jobbet vi mye med det å ha kontroll på hestens tempo og retning, og hvor viktig det er å være bestemt med beskjedene sine. Vi var på flotte rideturer rundt stallen og til skihytta.
Gjengen fikk også prøvd seg mye på balansetrening oppe på hesteryggen, både inne på banen og ute på tur. Her lærte de mye om samarbeid, siden en skulle leie hesten mens en annen satt på ryggen.
Siste dagen avsluttet vi med gymkhana, hinderløype med hest.
På kveldstid når vi var ferdig med hestene var det gjengens tur å være hest. For når man er på rideleir er det viktig å leke litt hest selv også. Så på et tidspunkt var det 16 ville hester som løp rundt på ridebanen å hoppet hinder.
Vi hadde også slåball noen kvelder, veldig gøy! Som de andre leirene hadde vi vår ukentlige godistur og historiestund nede i lavoen.

Tusentakk for en superduper uke! Håper vi sees igjen :-)

Aktivitetsleiren

Denne uka hadde vi besøk av den flotte gjengen vi er så heldige å ha på besøk i helgene. En godt sammensveiset gjeng med mye godt humør og god arbeidsvilje.

Gjennom denne uka fikk vi fikset og pynta rundt omkring på stallen her. Vi lagde et nytt blomsterbedd og en ny sitteplass ved ovalbanen. Hver en av de som var her denne uka fant seg en stein hver som skulle representere de, å plasserte i beddet. Under dette prosjektet fikk ungdommene virkelig vist muskler, kreativitet og samarbeid! Vi stelte mye med hestene, børstet, flettet og koste mye. Kveldene ble brukt til kortspilling, tegning, vaffelsteking og latter.

Gleder oss til å få treffe dere i helgene fremover! Takk for nå :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *