Genja 2.pr 7,92

Avlskåring – oversiktsvisning

Siste dag er unna gjort i Tresfjord og endringer i avlsdom ble det. klokken 08.30 startet visningen og Tara var først ut av våre hester.
I en oversiktsvisning har hestene seks strekk som gir mulighet for å høyne gårsdagens karakter og det er opptil tre hester i hver gruppe. Dagen før ble hestene vist en og en og hadde ti strekk å vise hvor gode de var på. Så vist ikke alt klaffet dagen før gir oversiktsvisningen muligheter for høyning av karakterer.

Onsdag er også inn på tunet dag og i dag fikk to nye elever muligheten til å se hva avlsdelen av Stall Stølan dreier seg litt om.

Med Stian Pedersen i salen i dag kom Tara inn på banen mer stabil enn i går og viste at hun var bedre. Dette resulterte i en halv karakter bedre i både tølt og pass, og gikk opp fra 7,64 til 7,74. Med bare 0,01 poeng bak andrepremie fikk hun en knallsterk tredjepremie. Fullstendig avlsdom for Tara kan du se her..

Genja viste bedre trav og galopp, men dette holdt dessverre ikke til endringer i karakterene. Vi er utrolig fornøyde med Genjas dom så langt med tanke på hvor hun er på utdannings skalaen og vi vet det er mye mer som bor i denne hesten. En vinter til med målrettet trening kan hun kanskje klare det til neste år. Med en god andrepremie på 7,92 derav 8,5 for tølt, vilje, form, hals og sakte tølt er vi som sagt veldig fornøyde med dommen så lang!  Fullstendig avlsdom for i år finner du her..

Glitnir var ferdig vist i går og hans bedømmlese kan du lese her..

Det har vert en bra kåring alt i alt med mange gode og flotte hester. Tre tredjepremier, ti andrepremier og sju førstepremier ble det på denne visningen. Utenom våre egne var det spennende å få se Nói fra Jakobsgården, far til Nikolina. Han ble også kåringens høyeste bedømte hest med hele 8,47! Hoppen Óktavia fra Hellesylt var også kjekt å få se, hun er nemlig helsøster til Nonni og Óliver. Hun endte opp med en god førsteplass på sin første kåring.

Nå er det god å ha hestene hjemme igjen og vi kan puste lettet ut. Det er mye spenning, nerver og forventninger på en kåring så nå skal det bli god å få komme i gang med vanlige gjøremål etter et par dager i Tresfjord. Hoppene skal få en liten velfortjent ferie etter mange måneder med trening og Glitnir skal grunntemmes litt før høsten så kanskje han også får vist rideprøve til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *